Als je last hebt van allergieën is lekker slapen niet altijd vanzelfsprekend. Misschien heb je een verstopte neus of juist een loopneus, jeukende ogen, keelpijn of andere klachten. Dat kan een negatieve invloed hebben op je nachtrust. Gelukkig is er iets aan te doen! Weten hoe je weer lekker slaapt?

Lage kans op allergische reacties met hypoallergene materialen

Een bed en beddengoed dat gemaakt is van hypoallergene materialen helpt mensen die last hebben van allergieën beter te slapen.

Wat betekent hypoallergeen precies? Het woord hypoallergeen bestaat uit twee delen: ‘hypo’ en ‘allergeen’. ‘Hypo’ betekent laag en ‘allergeen’ verwijst naar stoffen die mogelijk allergieën veroorzaken. Hypoallergene materialen geven dus een lage kans op een allergische reactie.

Andere woorden die vaak gebruikt worden om dit aan te geven zijn anti-allergie, allergievrij, (huis)stofmijtwerend, astma-vriendelijk en allergievriendelijk.

Natuurlatex
Paardenhaar matrassen

Kom tot rust in een anti-allergie bed

In je bed kom je tot rust. Tenminste, dat is de bedoeling. Voor mensen met allergieën is het daarom extra belangrijk om te kiezen voor een bed dat gemaakt is van hypoallergene materialen in plaats van synthetische stoffen. 

In onze collectie vind je bijvoorbeeld de bedden van Hästens. Deze bedden worden al sinds 1852 handgemaakt in Zweden. Er is alleen plaats voor de beste hypoallergene materialen:

  • paardenhaar;
  • zuiver wol;
  • katoen;
  • linnen.

Hypoallergene materialen in beddengoed voor gezond slapen

Wist je dat er ook beddengoed bestaat dat gemaakt is van hypoallergene materialen zoals katoen, bamboe en natuurlatex? Deze materialen ademen goed en reguleren vocht. Ze zorgen ook voor een koele en comfortabele slaapomgeving. 

Het merk Dommelin, met een eigen atelier in Tilburg, biedt een groot aanbod met hypoallergeen beddengoed. Of je nu zoekt naar simpel of kleurrijk beddengoed, Dommelin heeft altijd iets dat past bij jouw wensen. Zo heb je anti-allergie beddengoed dat er ook nog eens prachtig uitziet in jouw slaapkamer. Win-win!

Paardenhaar matrassen
Dommelin

Voordelen van allergievriendelijke materialen in bedden en beddengoed

  • Verminderen allergische reacties;
  • Verbeteren de luchtkwaliteit;
  • Zorgen voor een koelere en comfortabelere slaap.

Creëer jouw allergievriendelijke slaapkamer

Kies je voor bedden en beddengoed gemaakt van hypoallergene materialen, dan heb je minder last van je allergieën. 

Volg ook onderstaande tips op voor een allergievriendelijke slaapomgeving:

  • Was je beddengoed regelmatig op 60 graden;
  • Gebruik een molton matrasbeschermer;
  • Stofzuig je matras regelmatig.
Höjd - Natuurlijk Slapen

Wil je beter slapen, ondanks allergieën? Probeer een hypoallergeen bed

In onze showroom ontdek je bedden, matrassen en beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen. Het assortiment is samengesteld met alleen de beste topmerken op dit gebied.  Het is onze missie om jou de beste en meest gezonde nachtrust te laten ervaren! 

Maak een afspraak met onze slaapadviseurs