Twijfel je wel eens of een product daadwerkelijk natuurlijk en verantwoord is? En komt deze twijfel ook naar boven tijdens jouw zoektocht naar een bed? Dan adviseren we om te checken of een bed gecertificeerd is met een keurmerk. Een van deze keurmerken is het FSC-keurmerk. Een FSC-gecertificeerd bed garandeert namelijk dat het hout is gewonnen met respect voor zowel de natuur als de mensen die in en rond het bos leven. Meer weten over dit keurmerk? Lees dan verder.

Waar staat het FSC-keurmerk voor?

Het FSC-keurmerk staat voor hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd. Dit betekent dat ze rekening houden met de biodiversiteit, de rechten van inheemse volkeren en de arbeidsomstandigheden van de werknemers in het bos. Daarnaast zorgt het keurmerk ervoor dat de houtkap niet sneller gaat dan het bos zich herstelt.

De impact van het FSC-keurmerk

Gezonde bossen zijn belangrijk voor een goed leefklimaat op aarde. Het verdwijnen van bossen veroorzaakt 15% van de wereldwijde CO₂-uitstoot. Goed beheerde bossen kunnen grote hoeveelheden CO₂ opnemen en vastleggen. Ze zuiveren ons water en zijn een bron van biodiversiteit. Daarnaast bieden ze duurzame houtproducten, als we ze goed beheren. 

Een FSC-keurmerk is ook een hulpmiddel tegen ontbossing. Een FSC-bos mag namelijk niet worden omgezet in een soja- of plamolieplantage, of eindigen als veeteelt- of mijnbouwgebied.

FSC-keurmerk

Welke bedden hebben een FSC-keurmerk?

Het FSC-keurmerk is te vinden op verschillende producten zoals meubels, vloeren, papier, en bedden. In onze winkel vind je enkel merken die FSC-gecertificeerd hout gebruikenDit sluit perfect aan bij onze missie: met onze natuurlijke bedden een betere planeet nalaten aan de toekomstige generaties. 

Hoe krijg je een FSC-keurmerk?

Je krijgt een FSC-keurmerk door een certificeringsproces te doorlopen dat wordt uitgevoerd door onafhankelijke auditeurs. Deze auditeurs controleren of het bosbeheer voldoet aan de FSC-standaarden. Na de goedkeuring krijgt het bedrijf het FSC-certificaat, waarna er regelmatig controles plaatsvinden om te garanderen dat de standaarden worden nageleefd.

Hoe herken je FSC-gercertificeerde bedden?

FSC-gecertificeerde producten herken je aan het FSC-logo. Dit logo garandeert dat het product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. In de collectie bij Natuurlijk slapen vind je dit keurmerk op verschillende producten. Heb je vragen over het keurmerk? Onze slaapexperts vertellen je er alles over. Op die manier weet je zeker dat je een bewuste keuze maakt.

FSC-keurmerk

FSC-gecertificeerde bedden bij Natuurlijk slapen

Ben je benieuwd naar onze collectie FSC-gecertificeerde bedden en matrassen? Bezoek onze winkel of ontdek onze merken online. 

Natuurlijk Slapen

Plan een afspraak