Ben je moe door weersverandering? Je bent niet de enige. Veel mensen ervaren dat hun slaap verstoord raakt bij een plotselinge weersomslag. Hierdoor merk je dat je onrustig slaapt, dat je moeite hebt met inslapen of ‘s nachts vaker wakker wordt. Wil je de invloed van weersverandering op je slaap doorbreken? Lees dan verder. 

Wat doet weersverandering met je slaap?

Wisseling van de seizoenen, zoals de overgang van de zomer naar herfst, kunnen veel impact hebben op je slaap en je energielevel. Dit kan je biologische klok verstoren. Je lichaam heeft namelijk meer moeite om de juiste temperatuur te vinden. Dit heeft effect op je slaapkwaliteit. Je lichaam moet harder werken om af te koelen en op te warmen. 

Impact op je stemming

Weersveranderingen, zoals temperatuurverschillen, beïnvloeden je serotonineniveau. Serotonine regelt je stemming en slaap-waakritme. Bij een weersomslag, vooral in de seizoenen, raakt je lichaam uit balans. Dit verlaagt je serotonine, wat je humeur én slaap verstoort.

Minder serotonine betekent minder melatonine, het hormoon dat je helpt slapen. Zo raak je moeilijker ontspannen, slaap je minder diep en herstel je slechter.

Moe door weersverandering

Herken je dit?

  • Minder energie door kortere dagen en minder zonlicht.
  • Moeite met opstaan door het donker in de ochtend.
  • Slechtere stemming door dalend serotonineniveau.
  • Koudere nachten, waardoor inslapen lastiger wordt.
  • Verstoring van slaapritme door veranderende temperatuur en daglicht.

Dit soort slaapklachten kunnen ervoor zorgen dat je overdag minder energie hebt en je minder goed kunt concentreren.
Weersverandering is iets waar je geen controle over hebt, maar gelukkig kun je wél iets doen aan je slaapomgeving.

Kies voor een blijvende oplossing

Een goede nachtrust begint met een slaapomgeving die is afgestemd op jouw behoeften, ongeacht de weersomstandigheden. Natuurlijke materialen zoals wol, paardenhaar en katoen helpen hierbij. 

Ze ademen, voeren vocht af en passen zich aan de temperatuur aan. Ze zorgen voor een stabiele lichaamstemperatuur en betere nachtrust, ongeacht het weer. Het is dus slim om te kiezen voor een duurzaam bed dat je slaapklimaat op elk moment van het jaar optimaliseert.

Deze materialen zijn daarnaast geschikt wanneer je last hebt van allergieën. 

Kies voor een goede nachtrust

Weersverandering zal er altijd zijn, maar een bed van natuurlijke materialen kan je helpen om je nachtrust niet langer te laten beïnvloeden door externe factoren. Besteed aandacht aan je slaapomgeving en kies voor een oplossing die op de lange termijn werkt. Jouw nachtrust is het waard.

Natuurlijk Slapen

Plan een afspraak